Windows 7 voorkeursnetwerk verwijderen

 

Door: Robbin Ooijevaar | 6 juli 2010, 09:03

 

 

Mogelijk is het u ook wel eens overkomen, dat u de juiste SSID naam aanklikt, en dat u daarna de volgende melding krijgt:

 

“kan geen verbinding maken met dit netwerk”

Dit kan komen, doordat dit netwerk om onbekende redenen, corrupt is geraakt.

 

De oplossing is: de defecte naam verwijderen!

Maar dat is in Windows 7 gemakkelijker, dan in Windows 10,  u hieronder kunt zien, hoe u dat bij Windows 7 voor elkaar kunt krijgen.

 

Wanneer u de kapotte SSID eenmaal heeft verwijderd, gaat de computer automatisch zoeken, welke netwerken, er in de directe omgeving gevonden kunnen worden, en daarmee zult u weer een nieuwe versie van het verwijderde netwerk te zien krijgen.

Wanneer u daarop klikt, en de juiste key invult, zult u zien, dat u dan wčl contact kunt maken met Internet, via WiFi!

 

Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk, is de kans groot dat de instellingen bewaard blijven. Dit heeft als gevolg dat Windows soms per ongeluk verbinding maakt met een verkeerd netwerk. Het is eenvoudig om netwerken waar u geen verbinding meer mee wilt maken te verwijderen.

 

Ook kunt u de volgorde van de opgeslagen netwerken aanpassen.

Open Netwerk en internet via uw Configuratiescherm en vervolgens Netwerkcentrum. Klik links in beeld op Draadloze netwerken beheren. Er wordt een lijst getoond met bekende netwerken.

 

U kunt netwerken weggooien die u niet meer gebruikt. Selecteer het netwerk en gebruik de knop Verwijderen. Zorg er voor dat uw belangrijkste netwerken, bijvoorbeeld thuis en op kantoor, bovenaan staan zodat Windows niet eerst op zoek gaat naar andere netwerken maar direct uw voorkeursnetwerk pakt. U verplaatst een geselecteerd netwerk met de knop Omhoog verplaatsen.

 

 

 

Zorg er voor dat uw belangrijkste draadloze netwerken in Windows 7 bovenaan de lijst staan.

 

Bron:

http://computertotaal.nl/apps-software/draadloze-netwerken-opruimen-in-windows-7-21152

 

donderdag 24 december 2015